Projekto partnerių susitikimas Lietuvoje. Trečiadienis.

Kovo 23d. projekto ,,Mokymasis netradicinėje aplinkoje‘‘ veikla vyko Plateliuose. Platelių dvaro svirne mokiniai dalyvavo integruotoje etnologijos, biologijos, anglų k. ir technologijų pamokoje ,,Čyru vyru pavasaris‘‘(pamoką vedė lietuvių kalbos mokytoja R. Paulikienė, anglų kalbos mokytoja D. Laurinaitienė ir technologijų mokytoja B. Uthne).

Bene daugiausiai džiugesio svečiams sukėlė Užgavėnių muziejaus eksponatai: įvairiausių grimasų  ,,ličynos‘‘,  Morė, Lašininis su Kanapiniu, kiti persirengėliai.

Tikro pavasario gurkšnį svečiai ir senamiestukai įkvėpė stovyklavietėje ,,Svirnelis‘‘. Čia mūsų mokyklos jaunieji skautai, vadovaujami  vado Ž. Pilitausko ir K. Pilitauskienės, organizavo ne vieną ištvermę, loginį mąstymą ugdantį judrųjį žaidimą. Ant laužo skautų  išvirti sotūs pietūs ir gitaros akordai suteikė jėgų  atlikti kitas veiklas.

Įkeltuose trijuose inkilėliuose  lizdą susuks paukštukai, perskridę galbūt Makedoniją, Rumuniją ir Lenkiją...

Istorijos pamoka buvo organizuota Šaltojo karo muziejuje. Ją pradėjo dešimtokas Rytis  originalia viešąja kalba ,,Karas nėra taikos nebuvimas‘‘. Staiga po meniškos pamokos įžangos viskas pasikeitė: kaip kokiame kariniame dalinyje visi buvo išrikiuoti,  tariami karininkai mokiniams pateikė karinę užduotį, pradėti ir užbaigti veiklą buvo galima tik pasakius kodus ,,Taika ir karas‘‘ bei ,,Namo‘‘.

Trečiadienio  vakarą projekto dalyviai praleido pramogų centre  ,,Porto‘‘. Nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas