Partnerių susitikimas Makedonijoje

Senamiesčio mokykla  darbšti, veikli ir nuolat dūzgianti kaip tikras bičių avilys. Štai dar nespėjo išblėsti 2013-2015 metais vykdyto projekto ,,Valgyk išmintingai‘‘ ( ,,Eat Smart“) su Portugalijos, Belgijos, Bulgarijos ir Turkijos  mokyklomis įspūdžiai, o jau įsisukta į naujos veiklos karuselę-bus pradėtas įgyvendinti tarpmokyklinės strateginės partnerystės projektas ,,Mokymas(-is) netradicinėje aplinkoje“ (,,Learning through Outdoor Experiences‘‘) pagal ,,Erasmus+‘‘ K2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus programą. Mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Sandra Jankauskienė į projektą pakvietė Rumunijos, Lenkijos ir Makedonijos mokyklas bendradarbiauti, vykdyti veiklą, kurios tikslas–suteikti mokiniams ne tik akademinių žinių, bet ir įgūdžių kurti sėkmingą  savo gyvenimą organizuojant pamokas netradicinėse erdvėse.

      Lapkričio 29 d.-gruodžio 1 d. Makedonijoje, Kumanovo mieste, vyko projekto koordinatorių ir narių pirmasis susitikimas-mokymai. Čia mokyklos pavaduotoja S. Jankauskienė, technologijų mokytoja B. Uthnė bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja R. Paulikienė pristatė Lietuvą, miestą, savo mokyklą, mokykloje atliktus tyrimų rezultatus; su partneriais iš kitų šalių aptarė 2016-2018 metų bendros veiklos kryptis, susitikimų datas. Kumanovo miesto Pero Nakovo mokyklos mokytojų komanda  savo svečiams atvėrė klasių duris, leido pažvelgti, kaip organizuojamas ir vykdomas ugdymas mokykloje. Mokykla, projekto partnerius dosniai vaišindama tradiciniais savo tautos patiekalais, parodė tikrą makedonietišką  bendruomeniškumą, dėmesingumą, paprastumą ir šilumą. Makedonijos istorija ir visos šalies kultūra bene labiausiai atsiskleidė  didingame mieste Skopje. Čia  įspūdingo Vodno  kalno slėnyje įsikūrusios sostinės pastatai, meno kūriniai(  mieste labai daug milžiniško dydžio Antikos tematika monumentų) byloja apie istoriją, skaudžius tautos sukrėtimus, išgyvenimus ir šiandienos politines realijas.

   Keliaudamos namo, mokytojos jau dėliojo netolimos ateities planus, svarstė, kūrė pirmosios svečių viešnagės mokykloje viziją. Makedonijos, Lenkijos ir Rumunijos vėliavos mūsų mokykloje suplevesuos ankstyvą pavasarį-kovo 20-24 dienomis. Belieka kruopščiai dirbti: aktyviai ir noriai organizuoti pamokas netradicinėse erdvėse, įtraukti į šią veiklą kuo daugiau tėvelių ir, žinoma, laukti svečių... Nuotraukos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas