Edukacinė programa „Amatų technologijos – restauravimas“

Gegužės 10 d. mūsų mokyklos Taikomosios dailės būrelio narių grupė ir 9c klasės mokiniai vyko į Vilnių dalyvauti edukacinėje programoje „Amatų technologijos – restauravimas“, kurią organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Edukacijos tikslas - supažindinti mokinius su restauravimo technikomis.

Prie Bernardinų bažnyčios vartų mus  pasitiko linksmai nusiteikusi VDA Paminklotvarkos katedros  dėstytoja dr. Indrė Užuotaitė. Jos pasakojimai apie restauratoriaus darbą sudomino  kiekvieną. Mokiniai sužinojo, kaip atskirti restauruotą meno kūrinio vietą ir kad geras restauratorius turi ne tik nepalikti savo braižo restauruotame darbe, bet ir nebijoti aukščio.

Edukacinis užsiėmimas atskleidė, kiek darbo įdeda restauratoriai kruopščiai restauruodami paveikslus, freskas, gobelenus, architektūros objektus, kad šios meno vertybės išliktų ateičiai. Mokiniai ne tik pamatė, kaip restauruojami meno kūriniai, bet ir sužinojo, kodėl atliekami muziejinių vertybių technologiniai, fizikiniai, cheminiai, mikrobiologiniai tyrimai ir kokios medžiagos tam naudojamos. Edukacinio užsiėmimo metu kiekvienas galėjo pats išbandyti restauravimo darbams naudojamas priemones. Amato paslapčių mokė savo sričių profesionalai: interjero restauravimo - Vidutė Povilauskaitė, chemijos tyrimų - Jurga Bagdziavičienė, molbertinės tapybos restauravimo - Linas Lukoševičius, tekstilės restauravimo - Audronė Petroševičiūtė, auksavimo - Audronė Čyžienė.

Nors kelionė buvo kelis kartus ilgesnė už edukacinį užsiėmimą, tačiau geroje draugijoje laikas neprailgo, o žinios, perteiktos profesionalų, tikiuosi, išliks ilgai. Nuotraukos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas