Matematikos ir IT savaitė 1

Kovo 12 – 16 dienomis mokykloje vyko mokinių įsitraukimą į matematikos ugdymo proceso organizavimą skatinantys renginiai – tai Matematikos ir informacinių technologijų savaitė. Šiais mokslo metais, mokyklai prisijungus prie ES struktūrinių fondų ir ŠMM projekto „Integralaus ugdymo principais ir naujausiais žinių perdavimo metodais paremto matematikos ugdymo proceso organizavimo modelio diegimas mokyklose“, didesnis dėmesys skirtas matematikos integracijai su kitais mokomaisiais dalykais ir pačių mokinių aktyvinimu, įtraukiant juos į įvairias veiklas. Nuotraukos

Šių mokslo metų Matematikos ir IT savaitės išskirtinumas – stendas „Matematikos uždavinys Lietuvos 100-mečiui paminėti“. Spalvingą, akį traukiantį, viliojantį stabtelėti stendą matematikos ir IT mokytojai paruošė iš respublikinio integruoto matematikos ir informacinių technologijų piešinių konkurso „Piešinys = matematikos uždavinys” darbų. Geriausi uždavinių sprendėjai – Eglė Maželytė (9a kl.) ir Pijus Beinoras (5b kl.) baigiamajame savaitės renginyje buvo apdovanoti padėkomis.

Įdomiai ir išradingai šiemet matematikos modulį lankantys mokiniai pristatė savo projektinius darbus. 9a klasės mokiniai Eglė Maželytė ir Rokas Armalis paruošė parodėlę „Matematikos mokytis galima įdomiau ir išradingiau...“. Devintokai parodėlėje pristatė įvairių idėjų matematikos teorijos mokymuisi – tai knygų skirtukai, atmintinės, atmintį lavinantys žaidimai. 9a klasės mokiniai Vakarė Vindašiūtė, Ramunė Ruvelytė ir Justas Čiutys 1a klasės mokinukams pravedė matematikos pamoką „Skaičius ir skaitmuo“. Devintokai ne tik aiškino pirmokams kuo skiriasi sąvokos „skaitmuo“ ir „skaičius“, bet ir patys kūrė užduotis, gamino reikalingas priemones. 9b klasės mokinės Aistė Bliujutė, Ema Stonytė ir Aurelija Zaburaitė paruošė stendą „Patarimai mintinam skaičiavimui“. Devintokės visiems priminė daugybos lentelės gudrybes, pristatė skaičių dalumo iš 2 – 10 požymius.

Kai kurie renginiai, tapę tradiciniais, nebuvo pamiršti ir šiemet. Visą savaitę mokiniai pertraukų metu žaidė pačių kurtus ir gamintus įvairius loginius, matematinius žaidimus. Daug metų jau puoselėjama graži tradicija – 10a, 8c, 7a, 6c klasių mokiniai pravedė pamokėles pradinukams: „Draugų matematika“, „Riešutėliai gudrioms galvelėms“, „Daugybos lentelė linksmai ir įdomiai“, „Lankstomoji geometrija“.

Žaidimų koridoriuje savo vietą surado ir stendas „Akimirkos iš „Matematikos stovyklėlės 5M“. Stovyklą praėjusios vasaros metu (2017 m. birželio 5 – 9 d.) lankę dabartiniai šeštokai nuotraukose ieškojo savęs ir savo draugų, kalbėjo apie patirtus įspūdžius, dalijosi prisiminimais.

5 – 7 klasių mokiniai dalyvavo įvairiuose konkursuose. Penktokai savo jėgas išbandė popietėje „Matematika kitaip“. Popietės organizatoriai, 10a klasės mokiniai, savo jaunesniems draugams surengė „tikrą kovą“, vertą superprizo – valandos užsiėmimo Robotikos Akademijoje. Nugalėtojais tapo 5a klasės mokiniai. Šeštokams viena savaitės metu vykusi matematikos pamoka buvo skirta komandiniam žaidimui „Matematikos labirintuose“. Kiekvienoje klasėje buvo išaiškinta geriausia matematikos uždavinių sprendėjų komanda, kurios nariai savaitės pabaigoje buvo apdovanoti padėkomis. Septintokai dalyvavo varžytuvėse „M + IT“. Geriausiai matematikos ir informacinių technologijų mokytojų paruoštas užduotis atliko 7c klasės mokiniai.

Visą savaitę mokytojų kambaryje taip pat tvyrojo „darbinga atmosfera“. Matematikos ir IT mokytojai kolegas pakvietė atsikvėpti – pažaisti įvairių stalo žaidimų ir atsakyti į klausimą „Ar pažįstate mūsų matematikos mokytojus?“

Daug mūsų mokyklos mokinių dalyvavo tarptautiniame matematikos konkurse „Kengūra“. Tos pačios savaitės pabaigoje grupė 3 – 10 klasių mokinių išvyko į matematikos konkurso Pangea II etapą Telšiuose. Laukiame ir viliamės gerų rezultatų.

Baigiamasis Matematikos ir IT savaitės renginys – apdovanojimai ir padėkos buvo visų laukiamas. Jo metu mokiniams buvo įteikti Olympio, Kings, respublikinio piešinių konkurso padėkos ir diplomai. 

Rima Vyšniauskienė,

Matematikos ir IT mokytojų metodinės grupės pirmininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas