Edukacinė programa ,,Meno pažinimas praktiškai“

Mes, 5 – 10 klasių mokiniai, lankantys mokyklos dailės studiją, lydimi vadovės Aldonos Bieliauskienės ir mokytojos Daivos Vengalienės, 2018 m. balandžio 18 d. vykome į Kauną.

Ten dalyvavome nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje vykusioje edukacinėje programoje „Meno pažinimas praktiškai“, kurią organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras įgyvendinant ES lėšų finansuojamą projektą „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“.

Užsiėmimo metu apžiūrėjome ekspozicijas, sužinojome, ką M. K. Čiurlionis norėjo papasakoti savo kūriniuose. Gidė labai įdomiai interpretavo M. K. Čiurlionio kūrinių vaizdus, aiškino jų prasmę. Buvo labai įdomu ne tik atpažinti gudriai paslėptus simbolius paveiksluose, bet ir surasti. Sužinojome smagius menininko kuriozus, kokiomis sparnuotomis frazėmis pelnė savo mylimosios - Sofijos Kymantaitės - meilę. Rašydami plunksnomis tušu nepaprastus M. K. Čiurlionio žodžius, kūrėme atvirlaiškius. Dalyvavimas edukacinėje programoje mums buvo naudingas, nes giliau pažinome didį Lietuvos menininką, jo ryšius su Plunge. Aplankėme ir netoliese esantį Velnių muziejų, kuriame - meno kūriniai, velniai ir velniukai, juokingi ir paslaptingi, iš įvairiausių pasaulio šalių. Išvykoje mes net pasportavome. Kad pasiektume laukiantį autobusą, reikėjo įveikti šimtą vieną laiptelį į Kauno Žaliakalnį. Grįžome kupini minčių, kurias realizuosime savo piešiniuose! Dėkojame už galimybę apsilankyti Kaune ir nekantraujame visiems papasakoti kelionėje kilusias idėjas ir įspūdžius! Labai džiaugiamės puikiai praleistu laiku. Nuotraukos
Kelionės dalyvės: Rusnė Brazdeikytė 10a, Dovilė Kubiliūtė 10b, Simona Drackytė 10b.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas