Projekto partnerių susitikimas Makedonijoje

Senamiesčio mokykloje tebesitęsia tarptautinis projektas „Mokymasis netradicinėje aplinkoje“

Jau antrus metus Plungės Senamiesčio mokykla koordinuoja Erasmus+ K2 veiksmo strateginės tarpmokyklinės partnerystės projektą „Mokymasis netradicinėje aplinkoje“, kurio partnerės - mokyklos iš Rumunijos, Makedonijos ir Lenkijos. Projekto gautos lėšos panaudojamos pamokoms vesti netradicinėse erdvėse: kelionėms, mokymo priemonėms ir kt. Per praėjusius nepilnus dvejus metus įvyko keturi projekto mokymai visose partnerinėse mokyklose: Lietuvoje, Rumunijoje, Lenkijoje, o paskutinis bendras mokytojų ir mokinių susitikimas Makedonijoje – praėjusią savaitę (kovo 19-23 dienomis).

Į kelionę kartu su projekto koordinatore, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Sandra Jankauskiene išvyko 10-tų klasių mokinės Alvita Viršilaite, Roberta Stonkutė ir Ramunė Vengalytė. Pakeliui į Makedoniją projekto dalyvės trumpam stabtelėjo Londone. Nors oras buvo šaltokas bei vėjuotas, pavyko aplankyti Trafalgaro aikštę, Nacionalinę galeriją, Britų muziejų, pasigrožėti Bekingemo bei Parlamento rūmais, pasimėgauti pasivaikščiojimu didingo Londono gatvėmis. O sekmadienį pasiekus kelionės tikslą - Kumanovo miestą, jas šiltai pasitiko Pero Nakov profesinės mokyklos mokinių šeimos. Pirmadienį prasidėjo projekto partnerių susitikimo programa: vyko mokyklų pristatymai ir mokedonų kalbos pamoka miesto bibliotekoje.

Antrąją dieną didžiulė tarptautinė projekto komanda vyko į Kumanovo nacionalinį muziejų, o Euro Kolegijoje išklausė ekonomikos ir verslo paskaitą. Trečioji diena buvo kitokia - dalyviai vyko į Ohrid miestą, kuriame aplankė ant ežero įsikūrusį senovinį kaimą – muziejų, vaikštinėjo savo archeologiniu palikimu turtingo Ohrid miesto siauromis gatvėmis, grožėjosi bažnytėlėmis, kurių čia kadaise net 360 būta. Kitą rytą integruotos pamokos vyko sostinėje - Skopje. Čia susitikimo organizatoriai visiems dalyviams suteikė progą apsilankyti Nacionaliniame banke ir Pinigų muziejuje, kurio ekspoziciją sudaro net 10 tūkst. įvairių laikotarpių monetų bei banknotų.

Paskutinę susitikimo dieną projekto dalyviai dalinosi per savaitę sukauptais įspūdžiais bei prisiminimais, kūrė nuotraukų mozaikas. Įteikus projekto mokymų pažymėjimus, mokytojams bei mokiniams teko atsisveikinti ir ruoštis kelionei namo. Pakeliui į Lietuvą plungiškės aplankė Vokietijos miestą - Kelną, kuriame apžiūrėjo įspūdingą Šv. Petro ir Marijos katedrą, stebėjo vokiečių šeštadieninį judraus senamiesčio gyvenimą.

Projektas jau eina į pabaigą, tačiau dar vienas mokytojų susitikimas – konferencija yra suplanuota balandžio gale Senamiesčio mokykloje. Bus smagu matyti pažįstamus mokytojų veidus, pasiteirauti kaip sekasi mūsų draugams. Nuotraukos

10b kl. mokinės Alvita Viršilaitė ir Roberta Stonkutė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas