Projektas „Kaip atpažinti bundančią gamtą“

Gegužės 10 dieną 7 kl. mokiniai, lydimi mokytojų S. Kurlinkutės ir D. Daratytės, lankėsi Kauno  Tado Ivanausko Obelynės parke, kur dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose. Jų metu mokiniai susipažino su Tado Ivanausko Obelynės dendrologinio parko atsiradimo istorija,  čia augančiais medžiais ir krūmais.

„Apsidairykite ir šalia pamatysite vieną iš storiausių ginkmedžių Lietuvoje– dviskiautį ginkmedį (Ginkgo bilota). Nuskinkite lapą, kuris galbūt pagerins jūsų atmintį,“ – pakvietė edukatorė pradėti veiklas. Taip išvykos dalyviai surado didžiąją tują, kanadinę cūgą, juodąją ir geltonąją pušis, bankso pušį, paprastąją ir serbinę egles, balkaninę pušį, sibirinį ir kurilinį maumedžius, baltąją eglę, žirniavaisį puskiparisį, turkišką riešutmedį. Mokiniai  mokėsi stebėti ir pažinti supančią aplinką bei susipažino su pagrindiniais fotografavimo principais: pasiskirstę į 5 grupes, surinkę gamtinę medžiagą, kūrė natiurmortą ir jį fotografavo. Prižiūrimi edukatorės, mokėsi teisingai, atsižvelgdami į šviesos kritimo kampą ir formą, fotografuoti objektus.

Išvykos metu mokiniai taip pat lankėsi Lietuvos aviacijos muziejuje, kur edukacijos metu susipažino su Lietuvos aviacijos istorija, aviacine technika, lakūno profesija; išmoko „skaityti“ įvairius informacijos pateikimo būdus ir formas; išmėgino savo jėgas pilotuodami virtualų orlaivį.

Pilni įspūdžių  mokiniai laimingi grįžo namo.

Nuotraukos:
Mokytojos Silva Kurlinkutė ir Dalia Datatytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas