Integruoto teminio projekto „Lietuva prie branduolinės bedugnės slenksčio“ edukacinė išvyka

Birželio 7 dieną dešimtų klasių mokiniai ir keturios jų mokytojos – istorijos, geografijos, biologijos ir chemijos - vykome į edukacinę išvyką Plateliuose. Kelionės metu aplankėme Šaltojo karo muziejų, kuriame pagilinome žinias apie 1946-1990 metais vykusį Šaltąjį karą. Istorikė Daiva Vengalienė, apibendrinusi mūsų įspūdžius, žinias įvertino labai gerai. Chemijos mokytoja Daiva Andruškaitė papasakojo apie raketų sandarą ir raketinį kurą, atskleidė jo cheminę sudėtį ir pavojingumą žmogui bei kitiems gyviems organizmams. Nuotraukos

Kita mūsų stotelė – gamtos kelias miške. Dešimtokai, lydinčios mokytojos ir gidė keliavome Šeirės miško taku (apie 3 kilometrus). Biologijos mokytoja Irutė Šimkuvienė supažindino su Nacionaliniame parke žydinčiais žolynais, o su geografe Regina Adomavičiene patyrinėjome Plateliams būdingą kraštovaizdį.

Po įspūdžių kupinos kelionės grįžome praturtėję teorinėmis žiniomis ir įgūdžiais, kaip elgtis, ką stebėti gamtoje, kaip rinkti medžiagą ir kaupti informaciją muziejuje.

10b klasės mokinė Kotryna Grumblytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas