Mokyklos Erasmus+ projekto dalyvių įspūdžiai iš mokymų Turkijoje

 

Spalio 18 – 23 dienomis mokyklos delegacija (projekto vadovės Sandra Jankauskienė, Rasa Stonkienė, Lina Bulavienė ir mokiniai Dominykas Balsys, Andrius Ubartas), kartu su Bulgarijos ir Portugalijos mokyklų atstovais, dalyvavo Stambule (Turkijoje) vykdomo Erasmus+ K2 strateginės tarpmokyklinės partnerystės projekto „LOBIŲ MEDŽIOKLĖ“ trečiajame susitikime. Nuotraukos

Pirmoji diena prasidėjo svarbiais susitikimais su Stambulo Sultanbeyli rajono meru ir nacionalinio švietimo skyriaus vedėju. Susitikimo metu pristatytos Turkijos gyvenimo aktualijos, švietimo sistemos ypatumai, projekto dalyviai išgirdo atsakymus į užduotus jiems rūpimus klausimus. Po oficialiosios dalies merijoje laukė įspūdingas sutikimas ITO SEHIT ER DURSUN SIVAZ ILKOKULU mokykloje. Ugningu šokiu pasitiko vaikinų šokėjų grupė, pasipuošę tradiciniais tautiniais kostiumais mokyklos mokinukai prie įėjimo svečių laukė su dezinfekciniu skysčiu ir turkiškais saldumynais. Iškilmingo atidarymo metu mokyklos moksleiviai (pradinukai) pasakojo šalies istoriją, trumpam pavirsdami nusipelniusiais politikos, mokslo ir verslo atstovais, o po to pakvietė apsilankyti mokykloje surengtoje tradicinių Turkijos liaudies meno dirbinių parodoje. Moksleivių mamos paruošė vaišių stalą, kuris stebino tradicinių patiekalų gausa ir įvairove. Projekto susitikimo – mokymų metu moksleiviai išbandė tradicinės turkų keramikos dekoravimo techniką, projekto koordinatoriai aptarė tolimesnę veiklą. Turkų mokyklos mokiniai padovanojo dar vieną dovaną – išmokė žaisti tradicinius turkų vaikų žaidimus. Juos žaidė ne tik mokyklos moksleiviai, bet ir projekto dalyviai.

Projekto susitikimo metu turėjome puikią galimybę pažinti Turkijos istoriją, kultūrą ir gastronomiją, aplankyti žymiausius Stambulo istorinius objektus. Lankėmės pagrindinėje stačiatikių Šv. Jurgio Nugalėtojo šventykloje, Sofijos sobore (2020 m. iš muziejaus tapusiame mečete), grožėjomės Topkapi rūmais, buvome apstulbinti Dolmabahçe rūmų prabanga ir didžiojo Stambulo turgaus spalvingumu, o keliaudami laiveliu Bosforo sąsiauriu vienu metu galėjome gėrėtis Europos ir Azijos vaizdais.

Susitikimas baigėsi... Išvykdami į namus išsivežėme ne tik veiklą liudijančius sertifikatus, bet ir įspūdžius apie šalį ir joje gyvenančius, mus šiltai priėmusius žmones.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas