Senamiesčio mokyklos Erasmus+ projekto dalyviai sėmėsi patirties mokymuose Portugalijoje

 

Lapkričio 15-19 dienomis Plungės Senamiesčio mokyklos Erasmus+ K2 strateginės tarpmokyklinės partnerystės projekto ,,LOBIŲ MEDŽIOKLĖ” atstovai (projekto vadovė - anglų k. mokytoja Sandra Jankauskienė, mokyklos direktorius Paulius Zakalskis ir dvi aštuntokės - Elzė Jankauskaitė ir Ugnė Sodytė) kartu su Bulgarijos bei Turkijos mokyklų delegacijomis dalyvavo Montemor o Novo miesto Agrupamento de Escolas mokyklos organizuojamuose mokymuose „Muzika - pasaulinė kalba” („Music - the universal language”). Nuotraukos

Mokymų metu mokiniai ir pedagogai turėjo galimybę artimiau susipažinti su Portugalijos švietimo sistema, palyginti partnerinių mokyklų panašumus ir skirtumus, padiskutuoti apie privalumus bei trūkumus. Mokymus organizuojanti mokykla paliko didžiulį įspūdį savo edukacinėmis aplinkomis, mokinių gausa, organizuojamu ugdymo procesu bei tradicijomis. Pedagogai stebėjo muzikos-relaksacijos užsiėmimą su spec. poreikių mokiniais, dalinosi savo mokyklų patirtimi. Aštuntokės Elzė ir Ugnė turėjo galimybę dvi dienas dalyvauti bendraamžių portugalų matematikos, chemijos, anglų k. ir prancūzų k. pamokose. Portugalų mokiniai su muzikos mokytoju buvo parengę muzikinę programą, kurioje dalyvavo įvairaus amžiaus ir gebėjimų mokiniai. Turėjome progą artimiau susipažinti su Alentežo regiono dainomis, kurios įtrauktos į JUNESCO paveldo pasaulio objektų sąrašą.

Gausų projekto delegacijų būrį priėmė Montemor o Novo miesto meras, kuris trumpai pristatė miestą bei vykdomus projektus. Po priėmimo miesto merijoje pedagogai lankėsi moderniame Mokinių laisvalaikio užimtumo centre, kuris nustebino savo aplinkomis bei turimomis edukacinėmis priemonėmis. Šiltas bei nuoširdus bendravimas su centre dirbančiomis atsidavusiomis pedagogėmis buvo neįkainojama patirtis visiems mokytojams bei mokyklų vadovams. Vizito savaitei įpusėjus, turėjome galimybę aplankyti Alentežo regiono žymiausias vietas: Evoros bei Monseraž miestus, susipažinti su krašto istorija bei kultūra. Na, o savaitės pabaigą vainikavo išvyka į Lisaboną, kur grožėjomės Vasko da Gamos tiltu, Beleno bokštu, švento Jeronimo vienuolynu, pasivaikščiojimu Atlanto vandenyno pakrante.

Tai buvo paskutinis Erasmus+ projekto „Lobių medžioklė“ partnerių susitikimas-mokymai, tačiau atsisveikinome su Portugalija bei ten sutiktais žmonėmis vildamiesi pasimatyti ateityje, o gal net naujuose projektuose.

Projekto vadovė Sandra Jankauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas