„Gudručių“ varžybos su edukacinėmis bitutėmis - robotais

Balandžio 2 dieną 2a ir 2c klasių mokiniai susipažino su edukacinėmis bitutėmis - robotais „Bee-bot“ ir dalyvavo „Gudručių“ varžybose. Nuotraukos

Edukacinė bitutė "Bee-bot" - tai spalvingas, lengvai valdomas ir draugiškas mažasis robotukas, skirtas mokytis programavimo, iššifravimo, problemų sprendimo ar užduočių atlikimo pradmenų. Robotuko-bitutės pagalba mokiniai susipažino su gražiausia pavasario švente - Velykomis bei jos papročiais, kiaušinių marginimo spalvomis ir raštais. Veiklų metu vaikai atliko paskirtas užduotis edukacinės bitutės "Bee-bot" pagalba, pvz., ,,Surask ir pasakyk tris kiaušinių marginimo būdus", ,,Surask ir nukeliauk į verbų turgų“ , „Surask pavasarį“ bei kūrė pasaką „Kiškių Velykos“. Žaisdami mokėsi skaičiavimo, įtvirtino judėjimo krypčių „pirmyn, atgal, į kairę, į dešinę“ sąvokas, taip pat lavino atmintį, pastabumą ir programavimo įgūdžius. Programuodami antrokai mokėsi susikaupti, atlikti veiksmus pagal tam tikras sekas, analizuoti, spręsti problemas bei planuoti veiksmus į priekį. Veiklų metu mokinukai su malonumu ir azartu dalyvavo „Gudručių“ varžybose bei rinko spalvotus margučius į pintines. Žaisdami stiprino loginio mąstymo ir kalbinius įgūdžius, atkaklumo, bendradarbiavimo, komandinio darbo bei programavimo gebėjimus.

Mokiniai patyrė daug džiugių emocijų, o labiausiai sužavėjo tai, kad mokytis su bitute-robotuku „Bee-bot“ yra neįtikėtinai smagu.

Pradinių klasių mokytoja Vilma Šimkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas