Rajoninė konferencija - paskutinis gabių ir talentingų vaikų ugdymo projekto „TAPK – tyrinėk, atrask, pažink, kurk“ etapas

Gruodžio 17 dieną mūsų mokykloje vyko 5-8 klasių mokinių integruotų matematikos ir gamtos mokslų projektinių darbų nuotolinė konferencija „Patyriminė veikla integruojant matematikos ir gamtos mokslus“. Konferencijos dalyvavo: Plungės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Ruginytė, Plungės PSPC neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir kvalifikacijos tobulinimo skyriaus vedėja Laima Galvanauskienė bei Platelių, Kulių gimnazijų, ,,Ryto” pagrindinės ir Senamiesčio mokyklų mokytojai ir mokiniai.

Mokyklos direktorius Paulius Zakalskis pasveikino visus konferencijos dalyvius ir apgailestavo, kad pandemija pakoregavo gabių ir talentingų vaikų projekto veiklą: neaplankyta Klaipėdos universiteto mikrobiologijos laboratorija, UAB ,,Vičiūnai ir partneriai“ įmonė, Kauno tvirtovės VII fortas, T. Ivanausko zoologijos muziejus, Lietuvos moksleivių nacionalinė akademija, tačiau kitos užplanuotos projekto veiklos buvo sėkmingai atliktos. Nuotolinės konferencijos viešnia Vilma Ruginytė palinkėjo visiems sėkmingo darbo ir gerų įspūdžių. Nuotolinę konferenciją vedė matematikos mokytoja metodininkė Dalija Bačkienė.

Konferencijai buvo pateikti 6 stendiniai projektiniai darbai ir nuotolinės konferencijos metu pristatyta 10 įvairiausių projektų (sąrašas pridedamas). Juose, tyrinėjant mus supančią aplinką, įvairiai ir išradingai buvo atskleistas gamtos, fizikos, chemijos, dailės, technologijų ir matematikos tarpdalykinis ryšys.

Apibendrindamas mokinių projektinių darbų pristatymą, Senamiesčio mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Juozas Griškus pasidžiaugė darbais, jų išliekamąja verte ir mokinius apdovanojo kvietimais į knygyną bei suvenyrais su Senamiesčio mokyklos atributika. Pasidžiaugė, kad už laimėto rajone projekto lėšas mokykla įsigijo naudingos mokinių ugdymui literatūros: knygų, žinynų, uždavinynų, pratybų, skaitmeninių laikmenų. Mokytojai, vadovavę mokinių projektiniams darbams, buvo apdovanoti padėkos raštais.

Antrąją konferencijos dalį - refleksiją pradėjo mokyklos metodinės tarybos pirmininkė, chemijos mokytoja metodininkė Daiva Andruškaitė. Ji perskaitė pranešimą ,Matematikos ir gamtos mokslų mokytojų ieškojimai ir atradimai”, kuriame pristatė mokyklos matematikos ir gamtos mokslų mokytojų bendravimą ir bendradarbiavimą, organizuojant mokomuosius dalykus integruojančias veiklas. Vėliau konferencijoje kalbėję mokytojai pasidžiaugė visų mokinių projektiniais darbais, išradingais jų pristatymais, padėkojo konferencijos organizatoriams už naujas idėjas, palinkėjo gražių, saugių ir sveikų ateinančių švenčių. Nuotraukos

Matematikos mokytoja metodininkė Dalija Bačkienė

Chemijos mokytoja metodininkė Daiva Andruškaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas