Startavo projektas ,,TAPK-tyrinėk, atrask, pažink, kurk“

Rugsėjo 16 d. 6-9 kl. mokinių grupė su biologijos mokytoja I.Šimkuviene ir matematikos mokytoja R.Vyšniauskiene dalyvavo edukacinėje išvykoje po Žemaitijos nacionalinį parką, Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parką pagal Plungės rajono savivaldybės finansuojamą gabių ir talentingų vaikų ugdymo projektą ,,TAPK-tyrinėk, atrask, pažink, kurk“. Nuotraukos

Kelionę pradėjome Šeirės take ir, klausydami gido pasakojimų, įveikėme 2 kilometų atstumą mišku, aplankėme Šeirės pelkę. Pasivaikščiojimo metu klausėmės legendų apie Platelių ežero kilmę, jo salas, stebėjome augaliją ir gyvūniją.

Vėliau dalyvavome edukaciniame užsiėmime ,,Atrask Žemaitijos žemės slėpinius“. Jo metu ne tik sužinojome apie Žemaitijos nacionalinio parko augalus ir gyvūnus, bet žemaičių tarme skaitėme eilėraštį, bandėme atspėti, kas paslėpta maišeliuose, užmerktomis akimis liesddami tik jų išorę.

Grįždami užsukome į Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parką. Išvaikščiojome vidinio ,,aš“, meilės ir draugystės, penkių elementų ir archangelų, čakrų, norų ir ilgiausią - vidinės pusiausvyros -, kuris simbolizuoja begalybę, visų energijų pusiausvyrą ir harmoniją, labirintus, išbandėme įvairias pramogas ir žaidimus.

Štai tokia buvo mūsų pažintinė edukacinė išvyka, kurioje tyrinėjome, atradome, pažinome ir kūrėme...

9c kl. mok. Emilė ir Urtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas