Ieškome naujų mokymo(si) formų – jungtinė pamoka

 PROJEKTAS „INTEGRALAUS UGDYMO PRINCIPAIS IR NAUJAUSIAIS ŽINIŲ PERDAVIMO METODAIS PAREMTO MATEMATIKOS UGDYMO PROCESO ORGANIZAVIMO MODELIO DIEGIMAS MOKYKLOSE“

Ieškome naujų mokymo(si) formų – jungtinė pamoka

Spalio 22 dieną 7a ir 7c klasių mokiniai dalyvavo jungtinėje matematikos pamokoje. Ši pamoka vyko netradicinėje aplinkoje - aktų salėje ir buvo baigiamoji statistinio tyrimo „Pažink save ir klasės draugus“ paruoštų ataskaitų ir skaičiavimuose padarytų klaidų taisymo pamoka. Nuotraukos

Pradžioje abiejų klasių mokiniai parodė po vieną tyrimo rezultatų pristatymą ir pasisėmė naujų idėjų, minčių būsimiems pristatymams. Po to, pakartoję teorinę medžiagą, dirbdami grupėmis, taisė klaidas, baigė ruošti diagramų stendus.

Atliktas statistinis tyrimas turi savo išliekamąją vertą – perduotas klasių vadovėms, kurios artėjančių tėvų susirinkimų metu galės pasinaudoti surinkta medžiaga ir paruoštomis diagramomis „Mėgstamas užsiėmimas“, „Kuo norėčiau būti užaugęs?“, „Pareigos namuose“, „Per savaitę skiriamas laikas namų darbų ruošai“, „Per savaitę prie kompiuterio praleidžiamas laikas (laisvalaikis)“, „Lankomi būreliai mokykloje“, „Lankomi būreliai už mokyklos ribų“.

Baigdamos pamoką matematikos mokytojos Kristina Salienė ir Rūta Sodienė paklausė mokinių, kokios patirties jie įgijo, atlikdami šį statistinį tyrimą. Atsakymų buvo įvairių – pagilino matematikos žinias, išmoko braižyti diagramas, pamatė kaip matematikos žinios pritaikomos praktiškai, nugalėjo baimę kalbėjimui prieš klausytojus, labiau pažino save ir klasės draugus.

Mokytojų nuomone, tokia pamoka – tai nauja patirtis ir mokiniams, ir pačioms mokytojoms. Jungtinė dviejų klasių pamoka netradicinėje aplinkoje – tai dar vienas mokinių įsitraukimą į matematikos ugdymo proceso organizavimą skatinantis renginys, ES struktūrinių fondų ir ŠMM projekto „Integralaus ugdymo principais ir naujausiais žinių perdavimo metodais paremto matematikos ugdymo proceso organizavimo modelio diegimas mokyklose“ veiklų rezultatas. 

Kristina Salienė ir Rūta Sodienė,
matematikos mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas