Išvyka į laidos ,,Lietuvos tūkstantmečio vaikai‘‘ filmavimą

  • Paskelbta: 2023-11-13
  • Kategorija: Renginiai

Gyvenimas pilnas netikėtumų ir staigmenų, visi laukiame nuotykių. Kai apie išvyką mūsų paklausta auklėtoja atsakė,  jog jos galim tikėtis tik pavasarį,  šiek tiek nusivylėme. Bet gyvenimas yra gyvenimas – praėjo kelios dienos ir sužinojom, kad mūsų laukia kelionė į Vilnių.

O viskas buvo taip...

Spalio pradžioje, vakare grįžusi iš meno mokyklos, 9a klasės mokinė Saulė Šedvydytė sulaukė skambučio iš LRT laidos ,,Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ kūrėjų, kurie, pateikę dešimt atrankos užduočių ir įsitikinę, jog pataikė paskambinti tai, kuri be pasiruošimo gali atsakyti į įvairių sričių klausimus, pakvietė atvykti į filmavimą. Pirmas etapas įveiktas, džiaugsmas, nerimas, laukimas – taip galima apibūdinti merginos būseną. Kitą dieną ši žinia buvo džiaugsmingai sutikta klasėje, visi vieningai nutarė, jog reikia vykti į Vilnių ir palaikyti Saulę.

Spalio 10 dieną Saulė Šedvydytė ir visa palaikymo komanda - 9a klasės mokiniai, trys dešimtokai, Laima Šedvydienė, bibliotekininkė Akvilė Valančienė ir klasės vadovė Daiva Rimkienė - išvyko į Vilnių, į LRT laidos ,,Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ filmavimą. Puiki nuotaika, šaunūs pakeleiviai, todėl kelionė tikrai neprailgo ir jos tikslas buvo pasiektas sėkmingai. Tiesa, atvykus į Vilnių Saulei jau reikėjo ruoštis filmavimui, o visi likusieji turėjo šiek tiek laisvo laiko, todėl dar suspėjo Valdovų rūmuose pabuvoti, su jų istorija bei eksponatais susipažinti, o vėliau atvyko į televiziją, kur jau turėjo atlikti tai, ko ir atvažiavo – parodyti, kokia puiki palaikymo komanda atlydėjo Saulę, kaip visi ,,serga“ už ją.  Įtampa, abejonės, jaudulys, stovint prieš kameras, ne kartą laidoje  jau dalyvavę konkurentai (o kai kurie ir laimėję) iš Gargždų, Mažeikių, Kauno – menki pagalbininkai tokioje situacijoje ir prireikia laiko, kad dalyvis su tuo susitvarkytų. Saulei pavyko susidoroti su sunkumais, bet žaidimas yra žaidimas: vienas greitesnis - kitas lėtesnis, kas rizikuoja - kas abejoja, o pabaigoje laimi tas, kuriam pergalės niekas net neprognozavo. Nepakartojama diena, patirtis, įspūdžiai, naujos pažintys ilgam išliks atminty visiems filmavimo dalyviams. Mes džiaugiamės Saulės pasirodymu.

Kelionės ir filmavimo įspūdžiais dalijamės tik dabar, nes norime priminti, jog laida ,,Lietuvos tūkstantmečio vaikai“, kurioje dalyvaus Saulė, bus rodoma gruodžio 3d. 10 val. 30 min.

Nuotraukos:
Daiva Rimkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas