Tyrėjų naktis 2023

  • Paskelbė : Rasa Stonkienė
  • Paskelbta: 2023-10-04
  • Kategorija: Renginiai

Gamtos pamokose 6 klasių mokiniai tyrinėjo medžio kamieno sandarą, aiškinosi, kaip susidaro  metinės rievės. Pagal jas nustatė, kokio amžiaus buvo nupjautas medis.

Biologijos pamokose  septintokai tyrinėjo augalines ir gyvūnines ląsteles, ieškojo panašumų ir skirtumų, devintų klasių mokiniai darė ląstelių mikropreparatus, stebėjo išmoktas organeles, o aštuntokai nagrinėjo žiedo sandarą. Fizikos pamokų metu 9 klasių mokiniai atliko tiriamuosius darbus „Vandens šiluminės savybės“. Mokiniai turėjo galimybę stebėti vidinės energijos kitimo būdus, apskaičiuoti vandens šiluminę talpą, savitąją šilumą bei atlikti kitas su šia tema susijusias užduotis. Chemijos įdomybes aštuntokai galėjo pajusti atlikdami  tiriamuosius darbus „Vienalyčių medžiagų skirstymas“.

Rugsėjo 28 d. 10 klasių biologijos, fizikos ir chemijos modulių mokiniai  dalyvavo edukacinėje išvykoje į UAB ,,Plungės vandenys“, kur susipažino su Plungės nuotekų valymo įrenginiais. 

Mokiniai išsiaiškino, kaip iš nuotekų pašalinamos stambesnės medžiagos (smėlis, riebalai, tepalai), kaip biologinio valymo  metu mikroorganizmai, esantys reaktoriuje, suskaido ir maistui suvartoja nuotekose esančias organines medžiagas, kaip  atskiriamas dumblas  nuo biologiškai valytų nuotekų ir koks jo tolimesnis likimas. Laboratorijoje dirbantis specialistas papasakojo, kaip ir kur atliekami mėginių cheminiai tyrimai ir kokios kokybės išvalytas vanduo išteka į Sruojos upelį, o iš ten į Miniją. Užsiėmimo metu mokiniai ne tik apžiūrėjo įrengimus, bet ir uždavė daug klausimų operatoriui, laborantui, domėjosi, kokių specialybių darbuotojai dirba šioje įmonėje.

,,Tyrėjų nakties“ renginiai paįvairina ugdymo procesą, skatina mokinius domėtis gamtos mokslais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas