Programavimo savaitė ,,Žaidybinis programavimas“

  • Paskelbta: 2023-11-07
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. spalio 16–20 d. mokykloje vyko ES programavimo savaitė (Code Week 2023), tai - visuomeninė iniciatyva, kurios tikslas - visus sudominti programavimu ir skaitmeniniu raštingumu. Prie šios iniciatyvos jau šeštus metus iš eilės prisijungia mūsų mokyklos pradinių klasių mokiniai.

Pradinukai kodavo, spalvino, kūrė pikseliais (taškeliais), atliko  įvairias užduotis, žaisdami prisiminė pagrindinius programavimo principus, lavino programavimo įgūdžius atlikdami užduotis su edukacinėmis bitutėmis-robotais „Bee-bot“. Trečiokai, pasitelkdami dirbtinį intelektą ir pikselių meną, kūrė fantastinį gyvūną. Programavimo savaitės metu mokiniai ugdė bendravimo ir bendradarbiavimo, skaitmenines kompetencijas, patyrė puikių emocijų.

Programavimo savaitės ambasadorių savanorių komandos koordinatorius Alessandro Boglioto pasakė: „Nuo neatmenamų laikų žmogus kūrė naudodamas akmenį, geležį, popierių ar pieštuką, ir tai pakeitė mūsų gyvenimą. Dabar mes gyvename kitoje eroje, kuriame savo pasaulį kompiuteriniu kodu. Kita era – kitokie darbų ir įgūdžių poreikiai. Programavimo savaitės metu norime suteikti kiekvienam progą susipažinti su programavimu ir kartu patirti džiaugsmą. Išmokime programuoti, kad galėtume kurti savo ateitį“.

Nuotraukos:
Pradinių klasių mokytojos

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas