Kvėpavimas. Pirmoji pagalba jam sutrikus

  • Paskelbta: 2023-10-09
  • Kategorija: Renginiai

Kvėpavimas - nenutrūkstantis biologinis procesas, kurio metu kvėpavimo organai ir kvėpavimo takai dalyvauja deguonies įsisavinime ir anglies dioksido pašalinime. Žmogaus kvėpavimo sistemą sudaro: kvėpavimo takai, kurie apsaugo plaučius nuo pažeidimų ir infekcijų, pro juos įkvepiamas ir iškvepiamas oras, ir plaučiai, kuriuose vyksta dujų apykaita.

Senamiesčio mokyklos devintokai biologijos pamokų metu gilino žinias apie kvėpavimo sistemą, o spalio 6 dieną sulaukė viešnios - mokyklos visuomenės sveikatos specialistės, kuri papasakojo apie kvėpavimo sutrikimus ir supažindino su pagrindiniais principais teikiant pirmąją pagalbą. Mokiniai taip pat gilino žinias apie pagalbą užspringus ir kaip atlikti širdies masažą. Po trumpo teorinio įvado ugdytiniai buvo kviečiami pasinaudoti mokykloje esančiomis pirmos pagalbos mokymo priemonėmis ir patys jas išbandyti: manekeną, skirtą mokymui ir įgūdžių, kaip teisingai atlikti širdies masažą, formavimui, defibriliatorių, kuris skirtas širdies ritmo analizei, bei užspringimo liemenę, kuri padeda suprasti Heimlicho manevro atlikimą, kai žmogus užspringsta.

Džiugu, kad didžioji dalis mokinių jau ne pirmą kartą bando atlikti širdies masažą, nes tik per mokymus sukaupta praktika padeda jaustis užtikrintai dėl savo veiksmų suteikiant pirmąją pagalbą.

Nuotraukos:
Jūratė Prišmontienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas