Devintokų metinių projektinių darbų pristatymas

  • Paskelbta: 2023-06-22
  • Kategorija: Renginiai

Tradicija tampantis devintokų metinių projektinių darbų pristatymas šiemet vyko paskutinėmis mokslo metų dienomis. Mokiniai, mokslo metų pradžioje pasirinkę temas, per visus metus rinko medžiagą, darė tyrimus, eksperimentus, tvarkė surinktus duomenis, ruošėsi darbų pristatymui.

Daugiausiai buvo pristatyta matematikos projektinių darbų: ,,Ar žmogaus savijauta priklauso nuo jo akių spalvos?“, ,,Matematika sporte“, ,,Erdvinės figūros Plungės miesto pastatuose“, ,,Skaičių taikymas. Namo numeris“, ,,Matematika kelio ženkluose“. Įdomūs buvo chemijos projektai: ,,Pasaulinė vandens diena mokykloje“, ,,Medžiagų savybės ir degumas“, ,,Mineraliniai vandenys“, ,,Vandens tarša ir valymas“. Fizikos žinių taikymas atskleistas per projektus: ,,Energijos taupymas namuose“ ir ,,Šiluminiai varikliai ir ekologinės problemos“.

Projektinių darbų pristatymas – privalomas visiems devintokams pagal ugdymo planą. Jeigu iškyla problemų, kurios sutrukdo pristatyti projektą laiku, tai mokiniai turi atlikti sekančiais metais. Todėl šiemet buvo pristatyti ir praėjusiais metais laiku neatsiskaičiusiųjų darbai. Tai chemijos projektas ,,Žaliasis akmenėlis – ne tik samanų priešas“ ir biologijos projektas ,,Pakerų kaimo oro užterštumo tyrimas“.

Mokinių projektiniams darbams vadovavo mokytojos Dalija Bačkienė, Daiva Andruškaitė, Silva Kurlinkutė, Irutė Šimkuvienė. Šių mokytojų pagalba, patarimai mokiniams buvo labai vertingi ir labai naudingi. Mokinių projektiniai darbai buvo įdomūs, informatyvūs, turintys išliekamąją vertę.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas