Protmūšis „Būk nepriklausomas ir atsakingas“

  • Paskelbta: 2023-05-16
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 12 dieną mokykloje vyko rajoninis protmūšis „Būk nepriklausomas ir atsakingas“, skirtas Pasaulinei dienai be tabako paminėti. Renginyje dalyvavo Plungės rajono mokyklų 5-6, 7-8 ir 9-10 klasių mokinių komandos. Senamiesčio mokyklai atstovavo 6D, 7C, 8D ir jungtinė 10A ir 10B klasių komandos.

Dalyviai turėjo paruošti trumpą prisistatymą. Pradėję nuo jauniausių mokinių ir lengviausių klausimų, baigėme su vyriausiais protmūšio dalyviais ir sunkiausiais klausimais. Užduotys buvo susijusios su psichoaktyvių medžiagų, rūkymo, elektroninių cigarečių garinimo žala žmogaus organizmui, o vyresniesiems pateikti ir teisinio pobūdžio klausimai. Po įtemptos kovos mūsų 6D klasės komanda turėjo pripažinti „Babrungo“ progimnazijos mokinių pranašumą ir užėmė antrą vietą.  7-8 klasių grupės lyderiais tapo „Ryto“ pagrindinės mokyklos komanda, o tarp devintokų ir dešimtokų geriausiai užduotis atliko ir pirmą vietą laimėjo Senamiesčio mokyklos mišri 10A ir 10B klasių vaikinų komanda.

Pirmų vietų nugalėtojai džiaugsis pramogomis Plungės baseine. Likusios komandos taip pat neliko nuskriaustos - joms įsteigti paguodos prizai nuo Plungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro. Tikime, kad dalyviai sužinojo dar daugiau faktų, kurie paskatins nesirinkti šio pavojingo, į priklausomybę įtraukiančio kelio, bet propaguos sveikesnį gyvenimo būdą.

 

Autorius:
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Jūratė Prišmontienė

Nuotraukos:
Jūratė Prišmontienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas