Gamtamokslinio tyrinėjimo, matematikos ir IT ugdymo diena „Tyrinėk. Atrask. Pažink.“

Gegužės 28 diena – gamtamokslinio tyrinėjimo, matematikos ir IT ugdymo diena „Tyrinėk. Atrask. Pažink“. Šią dieną devintų klasių mokiniai pristatė gamtos mokslų (biologijos, fizikos, chemijos) projektinius darbus, kuriuos atliko per šiuos mokslo metus. Dešimtų klasių mokiniai žiūrėjo Mindaugo Survilos dokumentinį filmą „Sengirė“. Tai poetinis ir vaizdinis pasakojimas apie seniausius Lietuvos miškus ir jų gyventojus. Ten užmenama daug mįslių, į kurias mokiniai bandė atsakyti ir atliko gamtos mokslų mokytojų paruoštas užduotis. Nuotraukos

5–8 klasių mokiniai praktines biologijos ir matematikos užduotis atliko mokyklos teritorijoje: matavo medžių apimtis, nustatinėjo medžių aukštį ir amžių, gamino medžių „parašus“ – žievės antspaudus, matavo lapų plotus... Grįžę į klases, mokiniai braižė mokyklos teritorijos planą, atliko chemijos ir fizikos mokytojų skirtas užduotis. Iš praktinių užduočių rezultatų mokiniai paruošė plakatus, kurie šiuo metu eksponuojami parodoje. Aktyviai mokiniai dalyvavo ir uždavinių sprendimo konkurse – uždavinius mokiniams sukūrė gamtos mokslų, matematikos ir IT mokytojai. Geriausiai uždavinius išsprendė 5b, 6d, 7c ir 8b klasių mokiniai.

Pradinukai taip pat dalyvavo įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose mokyklos teritorijoje, Plungės parke, Dinozaurų parke, net keliavo po Kuršių neriją.

Gamtos mokslų metodinės grupės pirmininkė Irutė Šimkuvienė
Matematikos ir IT mokytojų metodinės grupės pirmininkė Rūta Sodienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas