Matematikos ir IT savaitė

Kovo 18 – 22 dienomis mokykloje vyko tradicinė Matematikos ir IT savaitė. Tai didžiulis mokinių įsitraukimą į matematinio ugdymo proceso organizavimą skatinantis renginys. Šių mokslo metų naujiena – stendas „Senamiestukai su matematika ir IT susidraugavo...“. Jame paskelbti visi mokyklos mokiniai, dalyvavę įvairiuose matematikos ir IT konkursuose. Nuotraukos

Visą savaitę ,,Žaidimų koridoriuje” mokiniai žaidė savo sukurtus loginius žaidimus – už pagalbą kasmet pildant žaidimų resursus dėkojame technologijų mokytojui Egidijui Jakštui. Šiemet kovo mėnuo – ,,Mėnuo be patyčių”. Todėl šios savaitės metu dalis renginių buvo skirti patyčių prevencijai. Septintokai pertraukų metu kūrybinėse dirbtuvėlėse lankstė ,,Gerų emocijų šešiakampius”, o aštuntokai pakvietė ketvirtokus, būsimus penktokus, komandiniam žaidimui ,,Draugiškieji nykštukai”. Šiuos renginius kuravo matematikos mokytoja Rūta  Sodienė. Draugiškiausius ketvirtokus, t.y. 4a klasę, mokytojas Evaldas Igaris pakvietė į dviejų valandų nemokamą užsiėmimą Robotikos akademijoje.

Jau antrus metus savaitė praturtinama ir devintokų, lankančių matematikos modulį, kuriam vadovauja matematikos mokytoja Kristina Salienė, projektinių darbų pristatymu mokyklos bendruomenei. ,,Žaidimų koridorių” puošė stendai ,,Matematika ir muzika”, ,,Matematika dailėje”, ,,Geometrinės figūros mūsų aplinkoje” ir idėja temos kartojimui - žaidimas ,,Lygtys”. Trys devintokų grupės ,,pasimatavo” mokytojo profesiją – pravedė pamokėles pradinukams: 1a klasės mokiniams ,,Matematika kitaip pirmokams”, 3a klasės mokiniams ,,Linksmoji matematika trečiokams” ir 4d klasės mokiniams ,,Laisvalaikis su matematika”. ,,Pasimatuoti” mokytojo profesiją panoro dar dvi klasės: 9c klasės mokiniai (mokytoja Rima  Vyšniauskienė) ir 5c klasės mokiniai (mokytoja Dalija Bačkienė) pravedė matematikos pamokėles 1c klasės mokinukams – savo buvusios pradinių klasių mokytojos Kristinos Vaškelevičienės mokinukams.
Matematikos mokytojos Dalija Bačkienė ir Rima Vyšniauskienė penktokams pravedė labai įdomią ir nuotaikingą pamoką – varžytuves ,,Matematika ratu”. Mokytojoms talkino 10b klasės mokiniai. Visi penktokai buvo labai aktyvūs, linksmi ir išradingi. Todėl visos klasės apdovanotos padėkos raštais.

Šeštokų matematikos mokytojams Rimai Vyšniaukienei, Alvydui Saliui, Dalijai Bačkienei ir Evaldui Igariui rimtu iššūkiu tapo bandymas išaiškinti, kurios klasės ir kuri komanda geriausiai išsprendė ,,Kietojo riešutėlio” užduotis. Vertinimo komisijos sutarimu nutarta, kad iš kiekvienos klasės po vieną geriausiai uždavinius išsprendusią komandą reikia apdovanoti 2 valandų užsiėmimu Robotikos akademijoje.

Informacinių technologijų mokytojai Alvydas  Salys ir Evaldas Igaris septintokams pravedė ,,Įdomiosios IT pamoką”. Aštuntokų matematikos mokytojai Rūta Sodienė ir Juozas Griškus kartu su IT mokytojais organizavo mintino skaičiavimo ,,Matmintinis” varžytuves. Geriausiai mintinai skaičiuojanti klasė – 8c, o geriausiai mintinai skaičiuojantys aštuntokai – M. Vilnius (8c klasė), D. Dubinskas – Briedis (8a klasė) ir E. Šeškauskytė (8a klasė).

Kasmet Matematikos ir IT savaitės metu vyksta tarptautinis matematikos konkursas ,,Kengūra”. Šiemet jame taip pat dalyvavo didelis būrys mūsų mokyklos mokinių - tad konkurso organizacinius klausimus teko spręsti pavaduotojui Juozui Griškui ir matematikos mokytojai Kristinai Salienei.

Neliko nuošalyje ir mokytojų kolektyvas. Matematikos mokytojai kolegas pakvietė bendruomeniškumo pertraukai ,,Matematika mūsų gyvenime”. Prie kavos puodelio mokytojai sprendė įdomias bei linksmas matematines užduotis, kurias šmaikščiai skelbė matematikos mokytoja Dalija Bačkienė. 

Rūta Sodienė,
Matematikos ir IT mokytojų metodinės grupės pirmininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas