Susitikimas su dainų rašytoju ir atlikėju Tautvydu Gaudėšiumi

  • Paskelbta: 2024-05-15
  • Kategorija: Renginiai

Mokyklos jaunųjų žurnalistų būrelio nariai ir kiti mokiniai buvo kviesti burtis į medijų klubą ir kovo bei balandžio mėnesiais dalyvauti užsiėmimuose, kurių metu kartu su žurnaliste, laikraščio „Žemaitis“ redaktore Jurgita Nagliene bandė išsiaiškinti, kas gi yra medijos ir kodėl šiuolaikiniame pasaulyje taip svarbu jose nepasiklysti. Finalinis – baigiamasis akcentas, kuriuo medijų klubas kvietė pasidžiaugti visą mokyklos bendruomenę buvo gegužės pradžioje įvykęs susitikimas su ypatingu svečiu, baigusiu Senamiesčio mokyklą, dainų rašytoju ir atlikėju Tautvydu Gaudėšiumi.

Susitikimas įvyko jaukioje ir atnaujintoje mokyklos bibliotekoje. Renginio pradžioje buvo apdovanoti „Skaidrumo akademijos“ ir Specialiųjų tyrimų tarnybos organizuoto idėjų maratono „Skaidrumo kodas“ prizininkai, 10b klasės mokiniai ir jų mokytoja Jūratė Černevičienė. Dainų rašytojas ir atlikėjas Tautvydas Gaudėšius pasidžiaugė mokinių sukurtu filmuku, nes pats mokykloje kūrė panašios temos įrašą ir palinkėjo nesustoti bei tobulėti. T. Gaudėšius prisiminė mokyklos laikus, gerbiamus mokytojus ir labiausiai įsimintiną įvykį, kurio metu, Užgavėnių dieną, visa klasė bėgo iš pamokų. Tuo metu taip paaugliams atrodė geriausia. Mokykloje patiko lietuvių kalbos ir literatūros bei muzikos pamokos, galbūt dėl to Tautvydas paauglystėje pradėjo kurti dainų tekstus, o vėliau ir muziką. Svečias taip pat papasakojo, koks buvo sunkus savęs ieškojimo kelias. Tačiau labai džiaugiasi, kad dabar pasirinko dainas rašyti lietuvių kalba, o ne užsienio kalba.

Junior A – pirmasis Tautvydo alternatyvios elektroninės muzikos projektas. Pirmą kartą atkreipė visuomenės dėmesį 2017 m. pradžioje su debiutiniu albumu „Born Busy“, kuris buvo išleistas dukterinės „XL recordings“ leidybinės kompanijos „Hard Up“. Singlas „Sleep Machine“ pateko į ,,Spotify“ grojaraščius. Po albumo išleidimo susidomėjimą Tautvydo kūryba pareiškė didžiausios muzikos leidybos kompanijos pasaulyje: ,,Sony Music Entertainment“ „Columbia Records“ ir kt. 2020 m. rugsėjį atlikėjas pristatė naują savo projektą – FC Baseball. Šis kūrybinis etapas pasižymi akustinės muzikos stiliumi, o pati muzika parašyta gimtąja lietuvių kalba. 2020 m. rugsėjo mėnesį pasirodė pirmasis FC Baseball albumas „Luna“, kurį parašė gimtojoje Plungėje pandemijos metu.

Pokalbį vedė „Žemaičio laikraščio“ redaktorė J. Naglienė, o mums, jauniesiems žurnalistams, buvo puiki proga stebėti gyvai vedamą interviu ir jo metu paklausti įvairių klausimų.

Nuotraukos:
Rasa Stonkienė, Kristina Untulytė-Kleinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas