Jaunieji žurnalistai susibūrė į medijų klubą

  • Paskelbta: 2024-05-03
  • Kategorija: Renginiai

Mokyklos jaunųjų žurnalistų būrelio nariai ir kiti mokiniai kviesti burtis į medijų klubą ir kovo bei balandžio mėnesiais dalyvauti užsiėmimuose, kurių metu kartu su žurnaliste, laikraščio „Žemaitis“ redaktore Jurgita Nagliene bandėme išsiaiškinti, kas gi vis dėlto yra tos medijos ir kodėl šiuolaikiniame pasaulyje taip svarbu jose nepasiklysti.

Įvairūs tyrimai rodo, kad vaikai ir jaunimas yra lengviausiai manipuliacijoms pasiduodanti amžiaus grupė, todėl būtina padėti jiems įveikti iššūkius, su kuriais susiduria jaunas žmogus, augdamas ir bręsdamas informacinėje visuomenėje.

Medijų klubas sau ir išsikėlė uždavinį pabandyti užpildyt šias spragas, padėti jaunimui ugdyti medijų raštingumą, diegti gebėjimus analizuoti ir kritiškai vertinti informaciją, kuri pasiekia mus kiekvieną dieną, kiekvieną minutę įvairiais kanalais.

Keturių susitikimų metu analizavome įdomų ir įvairiapusį medijų pasaulį, kalbėjome apie iššūkius, kurie tyko mūsų visų, o ypač jaunimo, socialiniuose tinkluose ir bendrai elektroninėje erdvėje, domėjomės, kas yra asmens duomenys ir kaip juos saugoti. Palietėme ir dirbtinio intelekto temą, o ketvirtojo susitikimo metu pasitelkdami įvairius informacinius įrankius kūrėme socialinę reklamą – plakatą, kviečiantį pačių moksleivių žodžiais susimąstyti apie tai, kaip mokykloje jaučiasi vaikai, tampantys apkalbų, nepagarbaus elgesio taikiniu.

Dabar galime konstatuoti, kad medijų klubo veiklos įvyko ir pavyko. Beliko finalinis – baigiamasis akcentas, kuriuo medijų klubas kvies pasidžiaugti visą mokyklos bendruomenę. Gegužės pradžioje planuojamas susitikimas su ypatingu svečiu, baigusiu Senamiesčio mokyklą, o dabar žinomu visoje Lietuvoje ir už jos ribų. Sekite naujienas ir būtinai sudalyvaukite.

Medijų klubo projektas finansuojamas LRT bei jo partnerio Latvijoje „Baltic center for media excellence“.

Nuotraukos:
Kristina Untulytė-Kleinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas