Erasmus+ projekto „Lobių medžioklė“ partnerių iš Bulgarijos, Turkijos ir Portugalijos susitikimas mokykloje

 

Rugsėjo 27 – spalio 1 dienomis mokykloje vyko Erasmus+ K2 veiksmo strateginės tarpmokyklinės partnerystės projekto „Lobių medžioklė“ antrasis partnerių susitikimas-mokymai. Nuo 2019 m. vykstančio projekto tikslas – ugdyti mokinių toleranciją pritaikant šiandienines mokymo metodikas pamokose, dalytis gerąja patirtimi su užsienio šalių kolegomis. Nuotraukos

Projekto „Lobių medžioklė“ partnerių iš Bulgarijos, Turkijos ir Portugalijos susitikimas prasidėjo atidarymo ceremonija mokykloje. Čia visus pasveikino mokyklos direktorius P. Zakalskis ir projekto vadovė S. Jankauskienė, meninę programėlę pristatė lietuviškas tradicijas puoselėjantis folklorinis ansamblis „Kėilēlė“ (vadovė L. Domarkienė), solistė N. Petrauskytė (8b kl.) bei saksofonininkų duetas - E. Lukšas (8c kl.) ir  D. Balsys (8b kl.). Po kavos pertraukėlės projekto dalyvių laukė anglų k. mokytojos D. Dobravalskienės integruota anglų ir lietuvių kalbos pamoka „Dramos metodai“. Pramokę keletą lietuviškų žodžių, svečiai savo žinias praktiškai išbandė pažintinės ekskursijos po mokyklą metu bendraudami su mokytojais bei mokiniais. Po pietų projekto dalyviai lankėsi Plungės rajono savivaldybėje, kur visus svetingai sutiko rajono meras A. Klišonis ir švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas G. Rimeikis. Vėliau grožėjomės atnaujintomis Plungės miesto erdvėmis, aplankėme Šv. Jono krikštytojo bažnyčią. Pirmoji projekto diena baigėsi oficialia vakariene – lietuviškų patiekalų degustacija bei dalykinėmis diskusijomis.

Antrą ir trečią dienomis didesnę dalį dėmesio skyrėme svečių supažindinimui su mūsų krašto kultūra, papročiais ir tradicijomis: dalyvavome edukaciniuose užsiėmimuose Žemaičių dailės muziejuje ir Oginskio parke, Telšių Žemaičių kaimo muziejaus ekspozicijoje, Žemaitijos nacionaliniame parke, Užgavėnių kaukių ir Šaltojo karo muziejuose. Pažintį su Žemaitija vainikavo vizitas į Plungės rajono kultūros centrą, kur ne tik grožėjomės ten eksponuojamais mūsų krašto tautodailininkų darbais, bet kartu su vaikų ir jaunimo teatro „Saula“ aktoriais dalyvavome vadovų Romo ir Sigitos Matulių organizuotame repeticijos užsiėmime bei mokėmės teatro metodikos fragmentų. Vakare visų laukė refleksija ir draugiškos boulingo varžybos konferencijų ir laisvalaikio centre „Porto“. Buvimas kartu, šiltas tarpusavio bendravimas neoficialioje aplinkoje, vis gilesnis skirtingų kultūrų pažinimas ir nuoširdus apsikeitimas potyriais, puikiai nuteikė tolimesniems bendradarbiavimo santykiams puoselėti.

Ketvirtą susitikimo dieną projekto dalyvių laukė pažintis su Vakarų Lietuvos krašto kultūra. Aplankėme Palangos gintaro muziejų, Klaipėdos senamiestį. Svečius sužavėjo nepaprasto grožio miškų ir parkų žaluma, Baltijos jūra ir jos lobis – gintaras.

Paskutinę projekto „Lobių medžioklė“ dalyvių susitikimo Plungėje dieną pakvietėme visus į mokyklą. Uždarymo metu direktorius P. Zakalskis ir projekto vadovė S. Jankauskienė visiems įteikė sertifikatus, svečiai padėkojo už turiningai praleistą laiką ir gražias susitikimo akimirkas. Po kavos pertraukėlės išlydėjome partnerius į Vilnių, kur jų laukė pažintinė ekskursija po sostinę ir skrydis namo.

Džiaugiamės, kad projekto partnerių susitikimas Plungėje suteikė galimybę tolimesnių ryšių puoselėjimui. Visos viešnagės metu mokėmės tolerancijos, diskutavome apie šalių kultūrinius skirtumus ir tradicijas, bendravome ir gilinome žinias vieni apie kitus. Atsisveikinome su savo draugais neilgam. Greitai vėl susitiksime suplanuotuose mokymuose Turkijoje ir Portugalijoje.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rasa Stonkienė

Projekto vadovė Sandra Jankauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas