Išvyka į laidos ,,Lietuvos tūkstantmečio vaikai‘‘ filmavimą

Kovo 27 dieną 5c klasės mokinys Mindaugas Girdenis buvo pakviestas į LRT studiją, kur vyko laidos ,,Lietuvos tūkstantmečio vaikai‘‘ filmavimas. Filmavimo metu sužinojome, kad šiemet labai daug penktokų buvo užpildę anketas, tad įveikti pirmosios atrankos turą- sulaukus skambučio, telefonu teisingai atsakyti į dvylika painių klausimų- jau buvo nemenkas iššūkis. Mindaugas, kaip tvirtas žemaitis, šį ir dar kitus iššūkius įveikė sėkmingai ir savo puikias žinias bei erudiciją demonstravo filmavimo kamerų apsuptyje. 
Mindaugą Girdenį į LRT studiją lydėjo nemenkas pulkelis bendraklasių. Vaikai turėjo gražų tikslą – parodyti, kad Mindaugas turi stiprų užnugarį, kad jis ne vienas, kad klasę sieja vienybės dvasia, kad visos pergalės ir visos nesėkmės- tai klasės bendras reikalas.
Sėdint LRT studijoje ir stebint šurmuliuojančius penktokus kilo daug minčių. Buvo miela džiaugtis augančia šviesia karta, vaikų kultūringo bendravimo įgūdžiais, atvirumu draugystei ir bendradarbiavimui. Lūkuriuodami grimerės paslaugų, konkursantai susidraugavo: kartu juokavo, spėliojo galimus klausimus, internete ieškojo aukščiausių viršukalnių, ilgiausių upių, giliausių ežerų pavadinimų, o į šias veiklas nejučia įsitraukė ir vaikus lydėjusios mokytojos. Jos ėmė dalintis savo profesinėmis patirtimis, idėjomis- užsimezgė bendrystė. Tai neįkainojamos akimirkos!
Ir dar. Mindaugui teko rungtis su Vilniaus jėzuitų gimnazijos penktoku Antanu. Varžytuvės buvo apylygės- tik vienu tašku nedidelio mūsų miesto penktokas užleido pozicijas bendraamžiui iš sostinės. Džiaugiamės ir didžiuojamės Mindaugo gebėjimais! Šviesulių mokosi ne tik didžiųjų miestų mokyklose...Tas vienas taškas, užkirtęs Mindaugui kelią rungtis dėl finalo, sustiprino berniuko užsispyrimą dar labiau mokytis ir teikti paraišką dalyvauti konkurse kitais metais. Tikėkimės- taip ir bus!
Artimiausios klasės valandėlės metu ne tik dalinsimės kelionės įspūdžiais, daug diskutuosime, bet ir gardžiuosimės picomis. Vaikų pamėgtus skanėstus dovanoja Mindaugo tėveliai. Ačiū Jiems.
 

Nuotraukos:
Rūta Paulikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas