„Ką tau, jaunuoli, reiškia žodžiai tremtis, tremtiniai, politiniai kaliniai?”

  • Paskelbta: 2023-11-16
  • Kategorija: Renginiai

Du mūsų mokyklos mokiniai - Jurgis Šinkūnas (6c kl.) ir Austėja Nedošovenko (8a kl.) - už dalyvavimą rašinių konkurse „Ką tau, jaunuoli, reiškia žodžiai tremtis, tremtiniai, politiniai kaliniai?” nevyriausybinės organizacijos „Paliesti tremties” lapkričio 15 d. buvo pakviesti keliauti Vilnių. Edukacinės išvykos metu mokiniai ir jų lietuvių kalbos mokytojos - K. Untulytė-Kleinienė bei R. Paulikienė - lankėsi Valdovų rūmuose, LR Seime bei Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centre.

Valdovų rūmuose ekskursijos dalyviai išklausė gido pasakojimų apie senąją Lietuvos istoriją, po to vyko į LR Seimą. Čia parlamentaras Jonas Varkalys, šiltai pasitikęs savo žemiečius, palydėjo į modernią Seimo posėdžių salę - pagrindinę įstatymų leidėjų darbo vietą; Kovo 11-osios salėje visi buvo pakviesti prisiminti 1990-ųjų metų ankstyvą pavasarį priimtą teisinį Lietuvos valstybės Nepriklausomybės atkūrimo aktą.

Bene daugiausiai emocijų visiems sukėlė apsilankymas Genocido centre, kur skaudžiausią Lietuvos pokario istoriją perteikė profesionalūs gidai. Čia dvelkė šalčiu, o storos mūro sienos, sugėrusios politinių kalinių kančias ir skausmą, bylojo, kaip sunkiai buvo eita į laisvę, į nepriklausomybę…

Pakeliui į namus edukacinės išvykos dalyviai diskutavo, kad šiandien vyko pati ilgiausia ir pati įdomiausia šiuolaikinės istorijos pamoka.

Nuotraukos:
Rūta Paulikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas