Konstitucijos egzamino nugalėtojų apdovanojimai

Lapkričio 20 dieną 6c klasės mokinė Aistė Laurinaitytė, lydima istorijos mokytojos D. Vengalės ir mokytojos D. Gromnickienės , važiavo į Lietuvos Respublikos Prezidentūrą, į Konstitucijos egzamino laimėtojų apdovanojimo ceremoniją. Šiemet vyko jau 17-asis Konstitucijos egzaminas, kasmet primenantis, kad išmanyti Konstituciją amžius nėra kliūtis.

Istorijos mokytoja Daiva Vengalė pasiūlė sudalyvauti Konstitucijos egzamine. Šį pasiūlymą priėmiau kaip iššūkį sau. Po kruopštaus Lietuvos Konstitucijos nagrinėjimo atėjo laikas parodyti savo žinias. Spalio 25 dieną mokykloje ir visoje Lietuvoje vyko Konstitucijos egzaminas.

Sužinojusi rezultatus, buvau labai laiminga, nes į visus klausimus pavyko teisingai atsakyti. Pirmas kartas ir toks sėkmingas! Praėjus kelioms savaitėms gavome pakvietimą į Lietuvos Respublikos Prezidentūrą, į apdovanojimų ceremoniją.

Lapkričio 20-osios popietę praėjus apsaugos patikrą, lydimos prezidentūros darbuotojų buvome palydėtos į iškilmingą, puošnią salę. Lietuvos Prezidentui Gitanui Nausėdai įžengus į salę, visi atsistojome ir  sugiedojome Lietuvos himną. Prasidėjo iškilminga ceremonija.

Apdovanojimus nugalėtojams kartu su Prezidentu teikė teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska. Sveikinimo žodį tarė Konstitucijos egzamino komisijos pirmininkas ir Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo pirmininkas Gintaras Goda. Apdovanojimų ceremoniją papuošė Vilniaus vaikų choro „Ugnelė“ atliekami kūriniai.

Man buvo didžiulė garbė dalyvauti šioje ceremonijoje, stovėti šalia Prezidento ir priimti dovanas iš Teisingumo ministrės E. Dobrowolskos.

Nuoširdžiai dėkoju savo istorijos mokytojai D. Vengalei už padrąsinimą ir paskatinimą išbandyti savo jėgas. Kiekvienam mokiniui linkiu nepabijoti ir sudalyvauti Konstitucijos egzamine kitais metais.

 

6c klasės mokinė Aistė Laurinaitytė

Nuotraukos panaudotos iš:

https://lrp.lt/lt/ziniasklaidos-centras/nuotrauku-galerija/21461/prezidentas-apdovanoja-konstitucijos-egzamino-nugaletojus/a5457;

https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2023/11/20/news/apdovanoti-konstitucijos-egzamino-nugaletojai-29237746

asmeninio archyvo.

Autorius:
Aistė Laurinaitytė, 6c klasės mokinė

Nuotraukos:
https://lrp.lt/lt/ziniasklaidos-centras/nuotrauku-galerija/21461/prezidentas-apdovanoja-konstitucijos-egzamino-nugaletojus/a5457

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas